Trusă de prim ajutor naturistă 🌿

Autosustenabil

Administrator
Membru personal
În caz de urgențe medicale, o trusă naturistă de prim ajutor poate fi de mare ajutor. Aceast kit ar trebui să conțină următoarele remedii și produse naturiste:
  1. Cărbune activ - este unul dintre cele mai bune ajutoare naturale pentru indigestie, vărsături, greață, diaree, intoxicații alimentare, gaze, balonare și chiar hepatită. Pentru indigestie și diaree puteți lua 1 linguriță de cărbune activ într-o cană cu apă, de 2-3 ori pe zi, la nevoie.
  2. Argilă medicinală - este foarte bună pentru dureri de stomac, deoarece acționează ca un bandaj gastric natural, dar este utilă și pentru inflamații intestinale. Dizolvați o linguriță de argilă într-o cană de apă și beți atunci când aveți dureri de stomac.
  3. Gălbenele - este cea mai bună plantă pentru problemele urgente ale pielii, și anume eczeme, iritații, piele uscată, precum și iritații ale mucoaselor. Acesta este motivul pentru care ceaiul de galbenele este, de asemenea, uimitor pentru durerile de stomac și chiar pentru probleme hepatice. Unguentul de gălbenele nu trebuie să lipsească din trusa naturistă de prim ajutor. Pentru a-l face cel mai puternic remediu pentru toate problemele de piele, amestecați în unguentul de gălbenele puțin ulei de cătină, gel de Aloe Vera, extract de rădăcină de tătănească și extract de propolis.
  4. Tinctură de propolis - este cel mai bun remediu pentru tăieturi mari neinfectate și răni noi curate, inclusiv răni ale gingiilor. Dezinfectează rana și o ajută să se închidă ca și după operație. Ideal este să folosiți o tinctură de propolis cu concentrație mare, care este puțin mai vâscoasă. Tinctura de propolis se folosește NUMAI pentru rănile proaspete care nu sunt infectate și nu sunt cu puroi, deoarece vindecă rana prea repede și poate să nu permită eliminarea puroiului sau a resturilor la timp. Pentru răni deja infectate, ideal este aplicarea unor cataplasme cu argilă. Tinctura de propolis folosită intern, este un remediu excelent pentru a crește imunitatea - preventiv puteți lua 1 linguriță de tinctură de propolis cu 2 linguri de miere crudă, iar dacă deja aveți simptome de răceală sau gripă, adăugați și câteva picături de ulei de cimbru sau de oregano.
  5. Tinctură de ardei iute - face minuni când vine vorba de dureri reumatice, dureri lombare, rigiditate sau chiar a blocări ale spatelui. Turnați câteva picături de tinctură de ardei iute pe o bucată de tifon și aplicați-o direct pe zona sau articulațiile dureroase. Înfășurați o folie alimentară în jurul ei, iar apoi un prosop și, în cele din urmă, puneți o sticlă cu apă fierbinte sau o pernă electrică și mergeți la culcare. De obicei, în 5 minute vei simți căldura pe piele semn că tinctura își face efectul.
  6. Armurariu - este cel mai bun remediu de urgență pentru probleme ale ficatului, precum intoxicații alcoolice sau alimentare (inclusiv cu ciuperci otrăvitoare). Se poate folosi sub formă de semințe sau ca extract din semințe de armurariu.
  7. Merișoare - sunt unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru probleme la rinichi, și anume infecții urinare, urinare dureroasă, pietre la rinichi, pietre la vezică și alte probleme ale tractului urinar. Faceți un ceai de merișoare în care adăugați câteva picături de tinctură de ienupăr (pentru cistită) sau faceți un ceai combinat de merișoare și boabe de ienupăr pentru probleme renale și urinare.
  8. Pelin - tinctura sau ceaiul de pelin este cel mai puternic remediu pentru paraziții intestinali, precum giardia și alți viermi intestinali. Este, de asemenea, un prim ajutor extraordinar pentru probleme hepatice, intoxicații cu alimente sau metale grele, dispoziție scăzută și chiar dureri de stomac.
  9. Uleiuri esențiale - sunt cele mai puternice "medicamente" naturale, iar din trusa de prim ajutor naturistă nu ar trebui să lipsească următoarele 6: uleiul de oregano (cel mai puternic antibiotic natural - 3 picaturi in putina miere de 3 ori pe zi, timp de cel mult 3 saptamani), uleiul de cimbru (cel mai puternic antiviral natural pentru probleme ale tractului respirator, răceli și gripe), ulei de arbore de ceai (pentru ciuperca pielii și probleme cauzate de micoze), uleiul de rozmarin (pentru dureri articulare. tonic natural pentru creier și tratament anticăderea părului), uleiul de cuișoare (pentru dureri de dinți - masați locul dureros) și uleiul de mentă (dureri de cap - masați tâmplele).
Alte remedii naturiste de prim ajutor, pe care merită să le aveți la îndemână
- echinacea - tinctură sau ceai - răceli și gripe, crește sistemul imunitar;
- rădăcină de lemn dulce - tinctură - antiinflamator foarte puternic, imită acțiunea cortizolului;
- mărul lupului - plantă - unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru cancer, alături de pelin - ca prim ajutor natural, ceaiul de mărul lupului este uimitor pentru răni severe cu ulcerații, chiar cauzate de tumori canceroase, precum și pentru ciupercile pielii - se fac spălături locale de mai multe ori pe zi;
- frunză de dafin - ceai - cel mai bun remediu natural pentru dureri de cap;
- arnică - tinctură - este cel mai bun ajutor natural pentru hematoamele cauzate de leziuni;
- ulei de cătină - este unul dintre cele mai bune remedii de prim ajutor pentru arsuri - mai ales atunci când este amestecat cu puțină miere și aplicat pe arsuri.
 
Sus