THERMO HANF Stuffing Wool, material de izolare

Angli Rama

Membru
Compania THERMO HANF este deschizătoare de drum în Germania în ceea ce privește izolația din cânepă. Încă din 2003 produce la Nördlingen, în Bavaria, saltele din fibre de cânepă folosite la izolarea locuințelor. Astfel, izolarea termică a caselor a devenit nu doar eficientă ci și sănătoasă. Începând cu anul 2020, THERMO HANF face parte din grupul HempFlex, companie preocupată de folosirea cânepii în cât mi multe domenii. De altfel, Ben Dronkers, cel care a pus bezele companiei olandeze în 1994, este de părere că această minunată plantă poate ajuta la salvarea omenirii.

De ce este considerată cânepa un foarte bun izolator natural​

Despre cânepa industrială se spune că este o adevărată plantă minune, fiind considerată o variantă sustenabilă în multe domenii de activitate. Este folosită în construcții, în industria auto, în designul interior și fabricarea mobilierului, pentru înlocuirea plasticului folosit la obiectele de unică folosință, ca așternut pentru animale, la obținerea suplimentelor alimentare și multe alte domenii. În construcții poate fi folosită atât la construcția pereților (puzderie de cânepă amestecată cu lut), cât și la izolarea lor termică. Care sunt argumentele în favoarea folosirii ei la izolarea caselor?

  • este un foarte bun izolator termic, având conductivitatea termică 0,0396 W/mK. Capacitatea termică specifică (puterea de stocare a căldurii) este de 2300 J/kgK, ceea ce o face să funcționeze foarte bine pe timp de vară;
  • este naturală și ecologică;
  • nu irită pielea, mucoasele și plămânii. Foarte potrivită pentru casele în care locuiesc persoane cu probleme respiratorii sau copii;
  • reglează umiditatea în interiorul locuinței. Capacitarea mare de absorbție a umidității contribuie la menținerea unui climat sănătos;
  • nu este atacată de molii sau gândaci;
  • nu conține substanțe periculoase. Frunzele mari ale cânepii împiedică dezvoltarea buruienilor și de aceea nu este tratată în timpul creșterii cu erbicide.

Caracteristicele THERMO HANF Stuffing Wool​

THERMO HANF Stuffing Wool conține 96% fibre de cânepă și 4% carbonat de calciu (sodă) folosit ca retardant de foc. Fibrele de cânepă sunt libere și au lungimea cuprinsă între 50 și 160 mm. Conținutul de apă este de 10-12% la o umiditate relativă a aerului de 65%.

Rezistența la foc (conform test EN ISO 11925-2:2010) este B2, Clasa E (în conformitate cu EN13501-1:2007), iar temperatura maximă la care izolația poate lucra este de 160 grd.C.

Densitatea de umplere a golurilor ăn funcție de modul de lucru este de la 30 la 50 kg/mc

Produsul se livrează în cutii de 10 kg.

Unde poate fi folosită lâna de cânepă​

THERMO HANF Stuffing Wool este folosit pentru izolarea între ramele ferestrelor și ale ușilor și zidărie, izolarea rosturilor în îmbinări de tip zidărie/lemn sau lemn/lemn sau izolarea spațiilor mici și greu accesibile unde folosirea saltelelor este imposibilă. De asemenea, este foarte eficientă la eliminarea punților termice în cazul construcțiilor caselor pasive sau a celor foarte eficiente energetic. În zona de punte fibrele nu permit trecerea curenților de aer.

Izolația nu este agreată de rozătoare sau insecte, nu creează mediul propice dezvoltării ciupercilor și a mucegaiului și nu provoacă alergii.

Pentru informatii suplimentare am postat site-ul producatorului.

ThermoHanf


Material preluat de pe naturalpaint.ro
 
Sus