Semințe românești nemodificate genetic

aciuica

Membru nou
Pun câteva site-uri cu magazine on-line. Mai sunt, dar ori îmi scapă și-mibpare rău pentru asta, ori nu au neapărat magazin on-line. Poate o să revin cu completări.
 

Autosustenabil

Administrator
Membru personal
M-am uitat la cele trei site-uri insa la primele doua nu am gasit informatia cum ca semintele ar fi nemodificate genetic, doar ca sunt seminte romanesti. Oare ati intrebat pe cei care le vand si stiti ca semintele lor nu sunt modificate genetic? Multumesc pentru raspuns.
 

aciuica

Membru nou
Urmăresc site-urile astea și în general activitatea oamenilor din spatele lor de câțiva ani, am achiziționat semințe de la dumnealor, știu că sunt preocupați de perpetuarea semințelor tradiționale, chiar dacă nu sunt românești. Nici măcar hibrizi nu cred că promovează/vând, știu că în general se face o confuzie între hibrizi și semințele modificate genetic. Sincer, nu cred că prea găsiți semințe modificate genetic pe la noi, probabil exceptând câteva culturi mari (floarea soarelui, porumb, soia, ...). Da până la frica de semințe modificate genetic, cred că ne putem teme de alte alea, soiuri/hibrizi care au fost create pe criterii comerciale mai degrabă decât criterii calitative/gustative/conținut.
 

Anny75

Membru nou
Unde putem găsi semințe românești de fructe și legume, nemodificate genetic de cumpărat?
Buna. In principiu, in Romania nu gasesti seminte modificate genetic. Daca te gandesti la hibrizii de legume, este alta treaba. Hibridarea nu inseamna modificare genetica.
Daca doresti seminte fe legume nehibridate se gasesc cam la orice fitofarmacir. Trebuie specificat faptul ca doresti un soi, nu un hibrid. Ulterior, de la aceste lehume iti poti pastra si tu seminte( fapt care nu este recomandabil si in cazul hibrizilor).
 

Autosustenabil

Administrator
Membru personal
Am cumpărat până acum doar semințe de roșii "inima de bou" sunt foarte mulțumit. Dar cel mai mult am apreciat gustul de o dată.

Am găsit acest site Semințe
Eu din ce am plantat până acum, soiul care mi s-a părut cel mai gustos a fost “Lacrima fecioarei”, îi mai spune și “Lacrima fetei”. Este un soi de roșii mari/foarte mari, încrețite puțin, dulci și zemoase, cele mai apropiate de roșiile acelea vechi bătrânești de la țară, atât ca și aspect, cât și ca gust. Le recomand.
 

Cristina

Membru nou
Eu am luat seminte de la doamna Safta Markos ( are site-ul cu seminte exotice mentionat mai sus) si am fost foarte multumita. Deasemenea am mai luat de la doamna Lukacs Petruta. Nu cred insa sa aiba site de prezentare. Eu pe fb am gasit-o.
 
Sus