Remediu naturist pentru durerea de cap

Autosustenabil

Administrator
Membru personal
Cel mai bun remediu naturist pentru durerea de cap este ceaiul dintr-o planta care se numeste Spilcuță, împreună cu un masaj la tâmple cu ulei esențial de mentă (dar făcut cu grijă să nu ajungă la ochi fiindcă e foarte de puternic).
Asta rezolvă durerea pe moment (simptomul). Dar dacă vreți să nu mai apară pe viitor, trebuie rezolvată cauza. Sunt foarte multe cauze posibile ale durerii de cap dar le-am trecut în tabelul de mai jos pe cele mai comune:

CauzaRemediul
DeshidratareaBeți apă (apă plată, nu sucuri, supe sau alte lichide) și faceți o baie sau un duș fierbinte pentru a hidrata mai repede organismul.
FoameaMâncați ceva consistent, care să conțină și carbohidrați (pâine, paste, cartofi, orez)
Lipsa oxigenăriiDeschideți geamul sau ieșiți la aer sau porniți ventilația dacă sunteți în mașină
Tensiune crescutăEvitați alimentele care știți că vă cresc tensiunea (de ex. mâncarea foarte sărată)
Fiere leneșăEvitați alimentele cu grăsimi de orice fel (de ex. ulei - chiar dacă e de măsline, unt, untură, slănină, carne grasă, înghețată, ciocolată etc.) excepție fac avocado și uleiul de cocos presat la rece
Nervozitate, neliniste, stres sau fricăAveți încredere în Dumnezeu (în felul în care se desfășoară viața) și înțelegeți că toate lucrurile se întâmplă cu un scop pozitiv chiar dacă pe moment nu pare așa

Daca durerea de cap totuși persista sau revine frecvent, se recomandă să consultati un medic fiindca pot fi și alte cauze, cum ar fi un organism toxificat sau probleme cervicale. Dar în majoritatea cazurilor motivul durerii este unul dintre cele scrise în tabel.
Voi cum tratați durerile de cap?
 
Sus