Ingrediente:



- 600 g Făină albă de grâu
- 200 ml Lapte vegetal
- 200 ml Lapte de cocos gras
- 6 g Drojdie instant (1 linguriță)
- 10 g Sare de mare
- 60 g Miere de albine
- 20 g Unt vegan
- Dizolvăm drojdia în laptele vegetal puțin călduț, amestecăm bine și lăsăm 5 minute.
- Punem toate ingredientele în bolul robotului de bucătărie și mixăm la viteză mică timp de 10 minute.
- Lăsăm aluatul acoperit la dospit pentru o oră.
- Între timp pregătim umplutura, care este la alegerea fiecăruia. De data aceasta eu făcut un fel de nutella de casă din curmale, pastă de alune de pădure, puțină sare și lapte vegetal.
- Aluatul îl împărțim în două părți egale pe care le întindem, le umplem iar apoi pe rulăm și le împletim între ele.
- Așezăm cozonacul în tavă, îl acoperim și îl lăsăm la crescut pentru o oră, la loc călduț.
- Îl ungem cu puțin unt vegetal topit sau cu lapte vegetal și îl coacem la 180°C pentru 30 de minute.


