Despre homeschooling in România

Marc

Membru nou
Foarte bine! Copilul a scăpat de manipularea socială, stresul și buling-ul școlii clasice. E nevoie de un părinte/bunic bine educat disponibil sau guvernant/ă stabilitatea urăriri planului școlar. Recunoașterea examenelor de către Ministerul Învățământului rămâne o dificultate până se reușește modificarea legislației din România.
 

Autosustenabil

Administrator
Membru personal
Foarte bine! Copilul a scăpat de manipularea socială, stresul și buling-ul școlii clasice. E nevoie de un părinte/bunic bine educat disponibil sau guvernant/ă stabilitatea urăriri planului școlar. Recunoașterea examenelor de către Ministerul Învățământului rămâne o dificultate până se reușește modificarea legislației din România.
Felicitări! Ne puteți spune cum ați reușit să scoateți copilul din sistemul de învățământ de stat și să faceți homeschooling cu el? Ați avut impedimente sau a fost un demers ușor? Cu siguranță sunt mulți părinți, mai ales pe acest forum, care ar dori așa ceva însă nu știu cum să facă, de aceea orice recomandări din experiențe proprii sunt binevenite. Mulțumim!
 

Marc

Membru nou
In Romania puteti face HS doar inscriind copiii la o scoala din afara Romaniei, de regula in SUA sau UK, sau o scoala la noi, care sa aiba acreditare din afara. Copiii sunt considerati ca elevi intr-un sistem strain.Cei mai multi continua sa-si inscrie copiii la scoli din SUA, fiindca acolo au scoli umbrela cu experienta de zeci de ani.Scolile umbrela sunt de doua feluri:

Cele care au curricula proprie si manuale proprii si au acreditare REGIONALA in SUA. Studiile de la scolile acreditate REGIONAL sunt echivalate automat in Romania. Aceste scoli au pretul pornind de la 1200 USD pe an/elev.Astfel de scoli sunt:

Alpha Omega Academy - http://www.aoacademy.com Christian Liberty Academy - http://www.homeschools.org/index.html

Calvert School - http://www.calverteducation.com Laurel Springs - https://laurelsprings.comSunt si scolile care nu au manuale proprii, dar dau libertate parintilor sa aleaga manualele, si parintii sunt cei care ii invata pe copii, ii testeaza, si trimit numai rezultatetele testelor la scoala. Aceste scoli costa mai putin, pretul pornind de la 250 USD pe an/familie.Astfel de scoli sunt:

West River Academy - https://www.westriveracademy.com Home Life Academy - http://www.homelifeacademy.comLa ambele scoli este un minim de materii ce trebuie sa invatati, dar restul puteti sa adaugati pe baza curiculei din Romania. La ambele scoli dumneavoastra va invatati copila sau ea invata singura, o testati sau se va autotesta, si veti trimite rezultatele testelor in raport ca sa va poata elibera transcript, adica Foaia matricola.Echivalarea studiilor se face la fel ca la orice echivalare a studiilor din strainatate. Diplomele de la scolile acreditate regional se echivaleaza automat in Romania. Deci High School Diploma de la o scoala acreditata regional se echivaleaza ca Diploma de Bacalureat la noi.Daca optati pentru o scoala ne acreditata, copiii dumneavoastra vor trebui sa dea dupa terminarea clasei a 12-a testul GED, un test standardizat din SUA, care se poate da si in Romania. Diploma primita (High School Equivalency Diploma) la completarea testelor GED se echivaleaza ca Diploma de Bacalaureat in Romania. Astfel pot da la orice facultate in Romania.Daca optati pentru educatia acasa, va cautati scoala care va convine.Inscrieti acolo copiii si cereti certificat de inscriere, cu antet, stampila, etc. O sa aveti nevoie de certificat daca va fi nevoie sa dovediti ca aveti copiii scolarizati. Cu certificatul de inscreire trebuie sa mergeti la scoala actuala si sa dati declaratie ca ati inscris copiii in alt sistem. Nu trebuie sa va dea transfer.La scoli ca Home Life Academy si West River Academy puteti invata in orice limba, chiar si romana.Noi avem un grup la Home Life Academy si de aceea cu discount costul este in jur de 700 RON/an/familie.Succes!!
 
Sus