Avantajele cultivării cânepii

Autosustenabil

Administrator
Membru personal
Cânepa nu este doar o simplă plantă agricolă, ea poate înlocui cu brio multe industrii poluante, care pun în pericol atât mediul înconjurător dar și autosustenabilitatea vieții omului pe pământ. Iată motivele:

1. Un singur hectar de cânepă produce la fel de mult oxigen cât 5 hectare de pădure.

2. Un hectar de cânepă poate produce aceeași cantitate de hârtie cât 4 hectare de pădure.

3. În timp ce cânepa poate fi transformată în hârtie de 8 ori, lemnul poate fi transformat în hârtie de 3 ori.

4. Cânepa crește în 4 luni, copacul în 20-50 de ani.

5. Cânepa este un captator natural de radiații periculoase.

6. Cânepa poate fi cultivată oriunde în lume și are nevoie de foarte puțină apă. În plus, deoarece se poate proteja singură de insecte, nu este nevoie de folosirea insecticidelor.

7. Dacă am înlocui toate materialele textilele cu cânepă, industria chimică ar putea dispărea cu totul.

8. Primii blugi au fost făcuți din cânepă. Însuși cuvântul „canvas” este numele dat produselor din cânepă. Cânepa este, de asemenea, o plantă ideală pentru a face frânghii, șnururi, genți, pantofi, pălării.

9. Din punct de vedere medical, componenții activi din cânepă reduc efectele chimioterapiei și a radiațiilor folosite în tratamentul împotriva SIDA și a cancerului. Canabisul din cânepă este utilizat în tratarea a cel puțin 250 de boli de la reumatism, problem de inimă, epilepsie, astm, problem de stomac, insomnie, până la depresie, anxietate și boli ale coloanei vertebrale.

10. Valoarea proteică a semințelor de cânepă este foarte mare, iar cei doi acizi grași din ea nu se găsesc nicăieri altundeva în natură.

11. Cânepa este chiar mai ieftin de produs decât soia.

12. Animalele hrănite cu cânepă nu au nevoie de suplimente hormonale.

13. Toate produsele din plastic pot fi făcute din cânepă, un “plastic” 100% biodegradabil.

14. Dacă caroseria mașinii ar fi făcută din cânepă, ar fi de 10 ori mai rezistentă decât oțelul.

15. Cânepa poate fi folosită si pentru izolarea clădirilor, fiind o izolație termică durabilă, ieftină și ușor de folosit.

16. Săpunurile și produsele cosmetice din cânepă nu poluează apa.

Dacă pe vremuri bunicii noștri cultivau cânepa și o foloseau pentru a-și face propriile haine, covoare, sfori și alte lucruri trebuincioase, astăzi este nevoie de autorizație pentru a cultiva cânepa în România. Unul dintre motive este propaganda puternică care s-a dus împotriva cânepii începând cu secolul 19 de către marii industriași din SUA, pentru care această plantă simplă reprezenta un mare pericol în fața averilor fabuloase pe care aceștia le făceau din industria lemnului, cea petrolieră și industria medicamentelor pe bază de petrol.

Astăzi avem ocazia să ne întoarcem la ceea ce era bun odinioară și să reîncepem cultivarea cânepii la noi în țară. Pentru cei interesați de întregul demers, găsiți mai multe informații pe Agrointel.
 
Sus