Alimente medicament

Autosustenabil

Administrator
Membru personal
Alimentele care vindecă sunt în primul rând toate fructele și legumele crescute natural, fără chimicale și nemodificate genetic (feriți-vă de fructele fără semințe), cerealele fără gluten (ovăz, mei, hrișcă, orez integral, amarant, quinoa), frunzele verzi (salată, pătrunjel, cimbru, organo, mărar, coriandru, mentă, busuioc etc), pudrele din plante (spirulina, iarbă de orz verde, scorțișoară, turmeric, pudră de măceș, etc) semințele (in, cânepă, chia) și apa pură (de izvor, filtrată sau distilată).
Pentru a ne vindeca sau pentru a ne menține sănătoși este ideal să consumăm aceste alimente-medicament în starea lor naturală sau cât mai puțin procesate chimic (fierte la abur sau sotate în apă în loc de ulei), sub formă de sucuri proaspete ori în smoothie-uri.
Multă sănătate!
 

Cristina

Membru nou
1645606452746.png
Usturoiul, Allium sativum, este planta bogată în minerale, vitamine și compuși medicinali care îi oferă plantei un puternic efect antibiotic, fungicid și anticancerigen. Pentru uz medicinal, dar și alimentar, de la usturoi se folosește bulbul, dar și frunzele tinere.
În Egiptul antic și în timpul romanilor, usturoiul era cunoscut ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase. Ulterior s-a stabilit că efectul usturoiului, în combinație cu mierea de albine, sau alte produse naturale, este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor digestive, sau a pneumopatiilor. În afară de efectul antimicrobian, are și un efect antihelmintic (contra viermilor intestinali).
Cei mai importanți sunt compușii sulfurici care se răspândesc în tot corpul odată ce au pătruns în sistemul digestiv și își exercită efectele biologice pe care le au. Unul dintre cei mai cunoscuți compuși sulfurici este alicina, pe care usturoiul îl eliberează de îndată ce a fost tocat, zdrobit sau mestecat.
Pe lângă acești compuși, usturoiul conține și minerale și vitamine, precum magneziu, seleniu și vitaminele C și B6.

1645606472739.png
 

Autosustenabil

Administrator
Membru personal
Vezi atașament 128
Usturoiul, Allium sativum, este planta bogată în minerale, vitamine și compuși medicinali care îi oferă plantei un puternic efect antibiotic, fungicid și anticancerigen. Pentru uz medicinal, dar și alimentar, de la usturoi se folosește bulbul, dar și frunzele tinere.
În Egiptul antic și în timpul romanilor, usturoiul era cunoscut ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase. Ulterior s-a stabilit că efectul usturoiului, în combinație cu mierea de albine, sau alte produse naturale, este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor digestive, sau a pneumopatiilor. În afară de efectul antimicrobian, are și un efect antihelmintic (contra viermilor intestinali).
Cei mai importanți sunt compușii sulfurici care se răspândesc în tot corpul odată ce au pătruns în sistemul digestiv și își exercită efectele biologice pe care le au. Unul dintre cei mai cunoscuți compuși sulfurici este alicina, pe care usturoiul îl eliberează de îndată ce a fost tocat, zdrobit sau mestecat.
Pe lângă acești compuși, usturoiul conține și minerale și vitamine, precum magneziu, seleniu și vitaminele C și B6.

Vezi atașament 129
Multumim foarte mult pentru informații! Sunt foarte binevenite. 🙏🏻🌿
 
Sus