Teoria conspiratiei.

Voi incepe articolul printr-un fapt incontestabil. Umanitatea a inceput sa reprezinte pentru Terra o boala, o plaga, un cancer, buba neagra. Ne batem joc de pamant, cu toate ca asta e singurul pe care-l avem. Ii secam resursele, il poluam, facem nasoale din ce in ce mai mari. Luati individual, niciunul din noi nu reprezinta o problema majora, dar impreuna reusim prin metoda celor 1000 de taieturi sa producem dezastrul actual.

Acum, pe de alta parte, eu sint convins ca societatea noastra e organizata sub forma unei piramide. Baza e formata din noi, pulimea. Deaspura noastra sta mecanismul opresiv al sistemului (politie, justitie, fisc, mass media). Peste care se adauga legiuitorii-”conducatori” (parlament, guvern, presedinte). Ei fac jocul corporatiilor care sunt penultimul nivel al piramidei. In varful piramidei stau oamenii din umbra, cei mai bogati si influenti 1% (grupul bilderberg, illuminati). Unele voci spun ca ar mai fi un nivel, cel al extraterestrilor (habar nu am daca exista, mi-as dori sa existe).

Sa unim dara cele doua realitati. Un grup minuscul, dar care tine in mana fraiele planetei si un alt grup al bovinelor total dependente de paradigma actuala. Tu, cititorule, daca ai avea niste gaini care s-ar inmulti peste masura si ar incepe sa-ti manace gradina de zarzavat, ce-ai face? O ciorba, un gratarel!? Vai, ar putea unii sari, dar nu afectam productia de oua? Daca vom compara banii pe care-i produc EI cu ouale pe care le producem noi, vom constata ca productia nu mai e de mult relevanta. Banii sunt importanti doar cand nu-i ai, de la un anumit nivel, doar puterea este cea care conteaza. Deci, masura logica este diminuarea septelului. Se pune problema: cum facem asta fara sa ne afecteze prea mult pe noi? Pai depinde cum ne dorim, repede sau incet.

1) Razboi nuclear: foarte putin probabil, distrugerile cauzate arealului ar fi mai mari decat daca oamenii ar fi lasati sa traisca.
2) Un virus salbatic: transmitere prin aer, deces intr-o zi, cat sa n-ai sanse dar sa poti imbolnavi si pe altii. O solutie buna, doar ca exista posibilitatea sa aiba mutatii, sa nu-l mai poti stapani precum iti doresti, sa moara si oamenii care n-ai vrea sa moara. Pe de alta parte, e o teorie care spune ca in fata orcarei boli, e un procent de 10% din populatie care e imun. Si, in astfel de situatii apare solidaritatea. Te trezesti ca vine unu’ cu vaccinu’ mai repede decat trebuie si n-am facut nimic.
3) O solutie combinata, in care dusmanul nu mai e atat de evident. Colapsarea sistemului financial actual plus o lipsa de energie la nivel global. In cazul asta jumatate din populatia lumii dispare in prima luna (boli, accidente, lipsa apei potabile, violenta). Si scapam si de solidaritatea aia enervanta. Mai condimentam paradigama cu unele razboaie (neatomice) si boli mai “cuminti” dar care-s letale netratate si ajungem unde ne dorim. Unde ne dorim?

Eu cred ca nivelul optim de populatie e undeva intre 500 de milioane (cifra care apare in multe teorii ale conspiratiei) si un miliard (atati am fost pana cand petrolul a inlocuit carbunele ca sursa de energie).

Pe final o sa va las in compania a doua filme. Primul ne arata locul nostru in lume. Al doilea, in schimb, este remarcabil. De ce? Pentru ca “main street media” face un documentar in care ne arata ce frumos ar duce-o Pamantul fara noi. Sunt convins ca EI au niste zeci de topuri de hartie care arata cat de frumoasa ar fi lumea cu populatie intre 500 si 1000 de milioane. Enjoy!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>