Obiective.

Vine o vreme cand iti dai seama ca sistemul va colapsa. Ca nu (mai) putem trai dupa regulile actuale, cu o crestere (teoretic) infinita pe o planeta finita. Sau vine o vreme cand constati ca viata intr-un oras mare nu te mai reprezinta. Dintr-un motiv sau altul, vrei sa te muti “la tara” sa adopti niste principii care se armonizeaza cu legile naturale. Vrei sa ai o casa cu o amprenta a emisiilor de carbon cat mai scazuta, vrei sa-ti hranesti copiii sanatos, vrei ca dependenta ta de acest sistem sa fie cat mai redusa.

In lungul drum al tranzitiei de la oras spre tara si spre autosustenabilitate iti ridici o gramada de intrebari. Unde sa cumpar pamant? Cat pamant sa fie? Cum ridic o casa eficienta? Cum plantez o gradina care ar putea sa-mi hraneasca familia? Cum fac sa devin independent energetic? Ai nevoie de informatii. Problema e ca aceasta informatie se gaseste disparat, pe un forum gasesti amenajarea lacurilor, pe altul despre case, pe altul despre permacultura, pe altul despre izolatii si asa mai departe.

Drept urmare, proiectul sitelui autosustenabil.ro isi propune sa adune toata informatia asta intr-un singur loc.Si sa fie oferita in mod gratuit. Cum? Prin puterea comunitatii. Drept urmare imi doresc de la acest site:
1) sa poata deveni un manual complet al celor ce vor sa se desprinda de sistem si sa devina autosustenabili
2) sa devina locul de intalnire virtual al acestei comunitati, drept urmare am si creat un forum
In principiu vad functionarea proiectului in felul urmator. Ne adunam pe forum, dezbatem idei, modul in care am procedat noi, schimbam informatii si cand ajungem la o concluzie scriem un articol de tipul DIY (Do It Yourself) care sa faca parte din “manual”.
Acestea fiind spuse, va astept  pe  forum fie ca sunteti incepatori si aveti intrebari fie ca sunteti avansati si vreti sa impartasiti din experienta voastra.
P.S.: Sunt deschis oricarei propuneri contructive, oricarui parteneriat care sa ajute proiectul.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>